El Joventut guanya el XVé Torneig Nacional Aleví del Genovés al imposar-se en la final a l'Acadèmia Víctor Claver

El València BC aconsegueix el tercer lloc al guanyar-li al Cornellà.
 

        Els equips participants del València Bàsquet, Acadèmia Victor Claver, CB Cornellà, Joventut de Badalona, EM El Olivar de Saragossa i C.B.Genovés ens han ofert un meravellós espectacle de bàsquet aleví ,durant el darrer cap de setmana al Genovés.


        Aquest any, l’assistència de públic a la final i al llarg de tot el cap de setmana ha estat de les més nombroses de totes les edicions anteriors, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després de l’interés que havia despertat el cartell d’equips d’aquesta quinzena edició. Açò demostra l’alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el Torneig Aleví del Genovés.

        Cal destacar el bon paper realitzat pel C.B. Genovés que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació”, foren les paraules de l’entrenador local Salva Soler  en finalitzar el Torneig. També, des del club es destacava la tasca realitzada per este entrenador, no tan sols en el torneig, sinó al llarg de tota la temporada, aconseguint un nivell de joc que li ha permés competir amb els millors equips de la Comunitat Valenciana. I com no la col·laboració desinteressada de tot el col·lectiu de pares d’aquest equip, sense els quals, en paraules del club, “el torneig no s’hagura pogut desenvolupar”.
 
        La  final entre el Joventut de Badalona i l'Acadèmia Víctor Claver , va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després d’haver guanyat en els dos partits del dia anterior, tots dos es presentaven el diumenge per viure una final inèdita en el torneig mini del Genovés. El partit va començar amb una intensitat per part dels dos equips que ens preparava per a un partit èpic, dels que la gent que estima el bàsquet de formació li agrada veure, amb molt de ritme, encert, espectacle, gests tècnics impressionants.... A partir d’ací partit molt igualat, amb intercanvi de cistelles que li donava a la final una espectacularitat digna dels equips que estaven disputant-la. No obstant el Joventut sempre es va mantindré al capdavant el marcador encara que a falta de 20 segons l’Acadèmia Víctor Claver va encertar un triple que col·locava als valencians a 1 punt. El Joventut va saber mantindre la diferència i  dos tirs lliures en els darrers segons van sentenciar el partit, per a acabar amb un resultat de 73 – 70 per als catalans.
 
   És tot un luxe veure jugar a xavals de 12 anys amb eixes qualitats i nivell de joc. De segur que que en el futur els veurem competint, a molts d’ells, en equips ACB i d’Europa , com tantes altres promeses que han passat pel Torneig i hui ja són realitats als Clubs capdavanters d’ACB, Noms com: Claver,  P.Aguilar, Rabaseda, P.Tomàs, J.Franch, Jorge Sanz, Juanin Llorente, N.Llovet, Q. Colom, A. Ventura,G. Vives J.Creus, Radovan Kouril, A. Abalde, Larry Abbia, D. Sabonis, Neno Dimitrijevic.. i d’altres en Lliga LEB.

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar al València BC i al C.B Cornellà en un marcador a favor dels valencians per 71-61  i el 5é i 6é lloc que  el jugaren el CB Genovés i el EM El Olivar de Saragossa, amb victòria per a l’equip aragonés. 
             
La classificació final fou la següent :
1r- Joventut de Badalona 

2n- Acadèmia Víctor Claver                                                                    
3r- València B.C.

4t-C.B. Cornellà 
5é- EM El Olivar Saragossa
6é- C.B. Genovés

   El trofeu al jugador més valuós del Torneig fou per al jugador del Joventut de Badalona , Conrad Martínez i la millor jugadora per a Aina Ferri del C.B. Genovés.  
 
    La direcció del Club  ens ha manifestat:  “ Des del Club Bàsquet  Genovés volem donar les gràcies als equips participants i  als seus  Tècnics, així com també als membres col·laboradors, que sense ells NO seria possible la realització del Torneig: Ajuntament del Genovés, Patrocinadors i Sponsors, als  àrbitres i jutges de taula, al “speaker” Pasqual, al càmera del Club, als reporters gràfics, als conductors dels  vehicles, als pares, i com no ,a la gent de la col·labora a fer gran aquest Club.
 

    Ens acomiadem fins el proper any i els esperem en el XVé Torneig Nacional Cadet de Bàsquet del mes de Febrer”.Autor: CBG
Foto: Laura Arroyo
Edició: basquetgenoves.com
Comentaris
Comentaris
Captcha