Tot i que l'equip encara competeix al Trofeu Federació, Salva analitza l'evolució de l'equip

El resum de temporada per a l'Aleví Masculí "A"

Categories: Alevins
Hui parlem amb l'entrenador de l'Aleví Masculí "A" Salva Soler per a que ens conte un poc com ha vist el seu equip des que va començar la pretemporada fins al dia de hui on encara està competint al Trofeu Federació.

Hola Salva, abans que res i per a que la gent et situe millor, fem un ràpid repàs a la teua trajectòria com a entrenador. Ens agradaria saber quants anys portes entrenant al club i quants portes entrenant en aquesta categoría aleví.

Hola Toni, porte entrenant al club des  de que es va crear l'escola de bàsquet, uns 7 anys després de la fundació del club, fa ja uns ..... 17 anys més o menys, sent els primers sense competició oficial. He entrenat pàcticament en totes les categories i en la categoria aleví, aquest és el tercer any consecutiu, tot i que anteriorment també vaig estar en aquesta categoria.

Ens agradaría saber com ha transcorregut la competició (primera i segona fase) i com has vist l'evolució dels jugadors i els canvis que han hagut de plantilla (altes/baixes)...

Si tinguera que catalogar la temporada de manera global, ha estat, des del meu punt de vista, més que satisfactòria. No és fàcil per a un club com el nostre competir amb la categoria que ho hem fet. Començàrem la temporada en nivell 1, el que suposava començar amb els millors equips de la Comunitat Valenciana (València Bàsket A i B, Benifaió, Lucentum,) clubs que han arribat a la final de la màxima competició de Minibàsquet a nivell autonòmic. Una vegada acabada la primera fase, participarem en la categoria Preferent, on hem estat a les portes per a classificar-nos per a les semifinals. A més quan comença aquesta segona fase se'ns va al València femení una de les nostres jugadores referents: Leti, fet aquest que provoca que l'equip li coste adaptar-se. Però com ja he dit, l'equip, al final, en el global de la temporada ha evolucionat, hem jugat al bàsquet que volem, hem competit i, sobretot, els xiquets i xiquetes han crescut tant a nivell individual com de grup, cadascú dins del seu procés.

A dia de hui quins són els punts o aspectes que creus que el teu equip ha de millorar i també quines són les millors virtuds de l'Aleví Masculí "A".

Per a mí, la millor virtud és l'evolució que han tingut com a grup dintre de la competició en la que han participat. I millorar? han de millorar en tot ja que en l'etapa madurativa que estan són esponges, i dia a dia es veu com creixen tant a nivell cognitiu com a nivell de bàsquet.

Supose que la plantilla estarà emocionada i amb ganes per al gran esdeveniment del mes de juny el XIV Torneig Aleví 2016. Ens podrie contar com esteu preparant el campionat? què comenten els xiquets i què supose per a ells jugar davant algunes de les millors canteres d'Espanya?

La preparació no és altra que fer-los vore que simplement han de disfrutar, és un premi que se'ls oferix i al final el que es pretén en aquest tipus de tornejos és que acumulen experiències. Ells estan emocionats, igual que els entrenadors. Són emocions i situacions que no sóbliden. Ells ho viuen intensament però és amb el pas dels anys quan es veu i es nota que van valorant allò que viuran dins d'uns dies.

Moltes gràcies per col·laborar Salva, esperem les teues aportacions quan pugues, ja saps que amb els comentaris dels entrenadors contribuim a donar a conéixer el bàsquet i donar-li la importància que mereix. Voldries afegir alguna cosa més

Sí, primer convidar a tots i totes a que pugen al pavelló per a disfrutar del millor minibàsquet que es pot oferir inclús a nivell estatal i això no és fàcil d'aconseguir. Sols amb l'ajuda d'un grup de gent és possible. I també, i com a un dels entrenadors del club, agraïr la confiança que dipositen els pares amb nosaltres. Som conscients de  la responsabilitat que tenim i que de vegades podem estar més o menys encertats amb certes decisions però sempre, volem la millora dels xiquets i xiquetes.
Moltes gàcies per la tasca que fas Toni. Una força abraçada.
Comentaris
Comentaris
Captcha