El tercer lloc va ser per al Joventut de Badalona que es va imposar al CB Genovés

El València BC Guanya el XIVé Torneig Cadet del Genovés al imposar-se al Bàsquet Saragossa

Els valencians s’emporten el torneig després d’una final molt competida.

Els equips participants del València Bàsquet, Bàsquet Saragossa, Joventut de Badalona i C.B.Genovés ens han ofert un meravellós espectacle de bàsquet cadet durant el darrer cap de setmana al Genovés.

Aquest any, l’assistència de públic ha estat molt més nombrosa que en edicions anteriors, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després de l’interés que havia despertat el cartell d’equips d’aquesta catorzena edició. Açò demostra l’alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el Torneig Cadet del Genovés.

Cal destacar el bon paper realitzat pel C.B.Genovés Júnior que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació i sobretot per ser un grup de gent en el que reialment val la pena estar”, foren les paraules dels seus entrenadors Joan Moscardó i Antoni Soler en finalitzar el Torneig.

La disputa de la final ,entre el València BC i el Bàsquet Saragossa , va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després del partit del dia anterior en que el Saragossa va guanyar als de València per una diferència de 6 punts (74-80), en la final el resultat va ser el contrari. Victòria per a l’equip taronja després d’anar tot el partit per davall en el marcador. Dos equips que al final de la temporada van a lluitar pel campionat d’Espanya, amb un nivell molt semblant i amb unes ganes de competir que fan atractiu un esport com és el bàsquet. El resultat de la final de 67-64 és un reflexe del que ha estat el torneig. Un nivell molt parell per a dos equips molt competitius.
Destacar que el València BC no guanyava el torneig del Genovés des de la seua primera edició l’any 2004, equip cadet que en aquell moment comptava a les seues files a l’actual jugador del Barça Víctor Claver.

És tot un luxe veure jugar a xavals de 15 i 16 anys amb eixes qualitats i nivell de joc. De segur que prompte els veurem competint, a molts d’ells, en equips ACB i d’Europa , com tantes altres promeses que han passat pel Torneig i hui ja són realitats als Clubs capdavanters d’ACB.

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar al C.B. Genovés i al Joventut de Badalona on el resultat va ser de 36-98 en favor dels catalans.

La classificació final fou la següent :

1r- València BC
2n- Bàsquet Saragossa
3r- Joventut Badalona
4t- C.B.Genovés Júnior

El trofeu al jugador més valuós del Torneig fou per al jugador del Bàsquet Saragossa, Jaime Pradilla, jove de gran talent i amb unes grans condicions tècniques i físiques.

La direcció del Club ens ha manifestat “ Des del Club Bàsquet Genovés volem donar les gràcies als equips participants i als seus tècnics, així com també als membres col·laboradors, que sense ells no seria possible la realització del Torneig : Ajuntament del Genovés, Patrocinadors i Sponsors ,als àrbitres i jutges de taula, al “speaker” Pasqual Navarro, al càmera del Club, als reporters gràfics, als conductors dels vehicles, als pares, i com no,a la gent de la Logística del Club.

També, felicitar com no als jugadors del Centre Ocupacional La Costera que en el descans de la final ens deleitaren en un partit d’exhibició de Bàsquet Unificat i que va emocionar a tots els assistents.


Ens acomiadem fins el proper any i els esperem en el XVé Torneig Nacional de Minibàsquet Aleví, en el mes de Juny”.

“Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l’obligació d’anar més enllà del simple ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet, formem jugadors que vagen per la vida pressumint de ser-ho. Aleshores els sacrificis per jugar deixaran de ser-ho”.(J.A. Del Río).

Autor: CBG
Fotos: lauraarroyo.com
Comentaris
Comentaris
Captcha