Entrevistem a Sergio Caurín

Categories: Entrevistes
CBG: Hola Sergio, benvingut a la web basquetgenoves.com

SERGIO: Què estàs fent actualment? (treballes, estudies…) Estic treballant a Alfarrasí a una empresa que es diu Gaviplas. Porte 13 anys treballant en aquesta empresa, des que vaig acabar la carrera.

CBG: Comencem l’entrevista: ens podries dir quan i on vas néixer?

SERGIO: Vaig nèixer a Montesa, el 29 d’octubre de 1979. Recordes com vas descobrir el bàsquet? La veritat és que  el recorde de tota la vida, vaig començar al col·legi de Montesa de la mà de Joaquin Sellés, mestre d’Educació Física.

CBG: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?

SERGIO: Començaria al voltant dels 9-10 anys, i recorde els entrenes a la pista del cole, en hivern que feia un aire i un fred que pelava. També recorde quan plovia i, com era a l’aire lliure i la pista estava banyada la intentàvem assecar, ja que no ens volíem perdre cap entrenament.

CBG: Quin va ser el teu primer entrenador/a?

SERGIO: Tant als meus inicis com gran part de Sènior vaig tindre Joaquín Sellés d’entrenador, un home que ha fet molt per l’esport de la cistella a Montesa.

CBG: Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?

SERGIO: Este any estic al CBG i jugue d’aler, generalment de 2 i alguna volta de 3.

CBG: Ens podries dir en quins equips has estat i quines experiències has tingut?

SERGIO: Estigué en el Bàsket Montesa Sènior del 1996 fins la temporada 2009-2010. Va ser una llarga època en la qual pujàrem de 2n zonal fins a la 1ª Autonòmica. Recorde partits èpics al pavelló la Rutgla de Montesa i conserve bons records i bones amistats de molta gent que va passar per l’equip tots aquestos anys. Sols em vaig perdre una temporada sencera per operació de lligament creuat i menisc. Després vaig anar al CB Xàtiva on les coses no van eixir com esperàvem i vam acabar a la part baixa de la taula a pesar de tindre un bon equip. L’any següent vaig marxar al BC Canals, on he estat del 2011-2012 fins el 2014-2015. Han sigut bons anys on varem competir als llocs capdavanters de Preferent i on van jugar un any a l’Autonòmica. Pensava que penjaria les botes al Canals, però no vaig poder negar-me a un nou projecte esportiu que em va oferir Ximo Herencia per anar al CB Genovés Autonòmic. Ha sigut un inici de temporada dur per culpa de les lesions, però poc a poc anem recuperant efectius i esperem salvar la categoria.

CBG: Què és el que més t’agrada del teu club?

SERGIO: Del meu equip el que més m’agrada és el bon rotllo que hi ha, des del primer dia que vaig arribar em van fer sentir un més. Respecte al Club, fa una gran faena en els xiquets i treballa la pedrera en molt d’encert. A més, organitza tecnificacions, tornejos, ... està molt involucrat.   

CBG: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?

SERGIO Com a jugador, espere seguir disfrutant en les pistes i que les lesions em respecten. Una volta penge les botes, seguiré el món de la cistella com a espectador ja que no m’agrada ni entrenar ni arbitrar.

CBG: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?

SERGIO: Sempre m’han agradat el Pamesa Valencia i el Joventut, i els Chicago Bulls a l’altra part de l’Atlàntic. De jugadors sempre m’han agradat Villacampa, Petrovic, Pau Gasol, Jordan (per supost!), Carroll o el jugón de Curry.

CBG: Durant tots aquestos anys de bàsquet, recordes alguna anècdota divertida que es puga contar?

SERGIO: Recorde en infantils o cadets anar a Oliva a jugar i que un company es deixara les botes en casa. Sols portava les botes militars i va eixir del vestuari en l'equipatge i les botes militars totes soltes sense passar. Al partit, haviem de demanar temps quan ell era el canvi i canviar-se les botes en un altre jugador que tenia el mateix número (era un 46!!).

Una altra bona va ser ja en Sèniors en El Verger on van eixir correguent perquè gent de la grada va eixir a per nosaltres al camp, ens perseguien jugador rivals i algun home major que s'havia fet alguna copeta al bar... Alguns altres jugadors d'El Verger ens van acompanyar als cotxes i vam poder marxar.

CBG: (rises) Boníssimes anècdotes!!! Menys mal que vas eixir viu per a contar-ho.

CBG: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?

SERGIO: Quasi tots els diumenges isc en BTT, disfrute molt per les sendetes de la serra. A més, l’estiu passat vaig començar a practicar Kitesurf, però em queda molt per aprendre.  

CBG: T’agrada llegir? Recordes quin és l’últim llibre que has llegit?

SERGIO: Sí, un ratet per les nits però, sobretot, a l’estiu. Ara estic llegint “El Nombre del viento” de Patrick Rothfuss, que m’ha deixat el meu company Diego.

CBG: T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?

SERGIO: M’agrada el cinema, però quasi preferisc les sèries. L’última pel·li que he vist ha sigut Star Wars VII i les meues preferides són Gladiator, La Roca o Cadena Perpètua.

CBG: Què li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?

SERGIO: Que seguisca treballant i esforçant-se, però que no s’oblide mai de disfrutar del que està fent. Una volta estiga al món de la cistella, es donarà compte que és un ambient extraordinari on coneixerà molta gent sana.

CBG: Bé Sergio, moltes gràcies per participar en la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Una interessant carrera basquetbolística la teua! Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en el futur.
Comentaris
Comentaris
Captcha