La crònica del València Basket Club - El Olivar Saragossa i estadístiques

Arribà l'últim partit del grup B, l'últim de la fase lligueta i l'últim també del dissabte. Els dos equips han perdut davant el Joventut de Badalona i per tant l'objectiu es guanyar el partit per tal de jugar pel tercer lloc del Torneig Nacional Aleví del Genovés 2017.

L'asfixiant calor que impera al pavelló, no és capaç de traure la il·lusió de tothom per a viure este interesantíssim partit. Jesús Llopis ja està ben assegut dalt de la taula en la seua posició disposat a gravar tot l'encontre en la seua videocàmera, el oficials de taula ja han anotat els quintets titulars del primer quart i donen l'ok als àrbitres del partit que amb un gran somriure donen mostres d'estar preparats per a gaudir del duel entre aragonesos i valencians. Els companys de les estadístiques també han posat els quintets i han comprovat que tot està correcte mentre que els reporters gràfics estan ben atents per a que res s'escape de ser contat.
L'equip verd-i-blanc de l'Olivar Saragossa comença molt bé el partit, més entonat amb un gran 0-6 on el "gegant" Aday Mara imposa la seua envergadura i on Daniel Querol enxufa el primer triple del partit. No és fins els últims instants d'aquest primer quart quan el València reacciona de la mà del pèl-roig Codoñer. (6-8).

Al segon quart, els aragonesos comencen bé amb un gran Lucas Langarita però Pablo Silla aconsegueix molta valoració per al seu equip fruit de les seues penetracions que acaben en cistella o bé en falta i tirs lliures on demostra la seua punteria. (14-14 min.4). Hugo Cobo i Joan Sánchez demostren la seua categoria i donen la volta al marcador per als taronja al final del segon periode. (21-16).

De nou entra en pista el gran Aday Mara, que protagonitza un bonic duel amb Carlos Silla. Dani Querol demostra perquè està seleccionat amb Aragó i demostra gran qualitat mentre que en els "taronja" Nico Mozo dóna una gran lliçó en visió de joc assistint als seus companys (25-23). Álex Codoñer continua mostrant la seua habilitat corrent de cistella a cistella, anotant i rebotejant aconseguint la màxima renda valenciana (32-24). Sort que Aday anota just abans del descans per als aragonesos amb gran assistència de Jorge Martín (32-26).

Jorge Solana ix ben enxufat i posa tota l'emoció al partit gràcies a dos bones cistelles (32-30). Dóna gust vore el gran ambien a la grada malgrat l'enorme calor que la gent tracta de paliar remullant-se a les pisciesa situades en les inmediacions del pavelló.  Però la maquinària "taronja" es torna a posar en marxa de la mà de Hugo Cobo i Pablo Silla que continua aprofitant les seues entrades a cistella. El rubio Joan Sánchez també està enxufat i David Esteve
demostra la seua técnica individual. Els aragonesos es veuen desbordats i només Diego Arroyo pot anotar (42-32).

Amb Langarita en pista, sembla que els verd-i-blancs volen reaccionar (44-36). Pero el València no vol permetre-ho i Àlex Codoñer continua apareixent per tots els llocs de la pista. De tant en tant senfronten el més alt i el mes baix sobre la pista, clar el resultat és un tap de Aday sobre Cobo per a donar espectacle i provocar curioses instantànies. Villarroya demostra una gran energia i apreta el marcador però de nou Codoñer posa el màxim avantatge just abans del final del cinqué periode (53-41).

El València va demostrant la seua superioritat i a poc a poc va ampliant la renda per a sentenciar el partit on hem vist molt bones accions i gran espectacle tant en la tècnica individual d'atac com també en el treball grupal defensiu. Els seus tècnics, Ángel Rovira i Paco Parco poden estar ben satisfets del rendiment dels seus (67-50).

El València Basket disputarà el partit pel tercer lloc davant el EBCB Delfos Cornellà mentre que el Olivar Saragossa haurà de matinar per a enfrontar-se al nostre Genovés diumenge a les 9 hores.

Consulta ací totes les estadístiques del partit.

Les millors fotos del Torneig.

Autor: basquetgenoves.com
Foto: Laura Arroyo
Estadístiques: nbn23.com
Comentaris
Comentaris
Captcha