La crònica del València Basket Club - Joventut Badalona i estadístiques

Una vegada ben dinats, amb les piles ben carregades, ens disposem a viure els partits decisius de la jornada de dissabte.

El primer dels tres partits de la vesprada és un clàssic i és el partit que més s'ha repetit en totes les edicions dels nostres tornejos tant Aleví com el Cadet. Es tracta d'un apassionant València Basket Club - Joventut Badalona. Els taronja debuten en el torneig mentre que el Joventut disputa el segon partit i si els verd-i-negres aconsegueixen la victòria estaran en la gran Final.

No podia començar millor el partit per als "Taronja" que amb l'aportació anotadora de Carlos Silla i la intensitat sempre permanent durant tot el torneig d'Álex Codoñer aconseguia tancar un bon primer quart (10-6).

Al segon quart el València va continuar estirant la diferència amb bones accions de David Esteve i Joan Sánchez fins a un màxim avantatge (22-8) que més tard es prolongaria. En la penya, Adrià Cano anava sumant amb un bon treball colectiu però veient-se superats pels valencians. Al final del segon quart el conjunt de Paco Pardo aconseguia un màxim avantatge (32-16) fruit d'un gran treball defensiu i un atac fluid i inspirat amb Codoñer ja amb 14 punts dels 22 totals del quart, l'anotació més alta del torneig en un periode.

La decoració del partit al tercer quart va canviar i els catalans reaccionaren a temps demostrant que en minibàsquet les coses poden canviar produint-se moltes alternances en el marcador fruit de la regla en la que han tots els jugadors convocats han de repartir-se els minuts de joc. La Penya començava a donar el seu millor defensiu que era necessari per a canviar la situació i així Joel Pérez, Conrad Martínez i Albert Garrido anaven retallant i el francés L'Etang donava mostres de qualitat per a posar el marcador al descans en (40-36) per al València però amb un parcial espectacular per a la Penya de (8-20).

Després d'un reduit descanset de dos minuts els equips canviaven la cistella d'atac, les sensacions eren les mateixes, la Penya apretava i el València es veia superat amb una gran intensitat defensiva però també ofensiva, mostra d'açò va ser la jugada en que Adrià Cano aconseguí anotar després de dos. rebots ofensius i posant per davant als seus per primera vegada en el partit (44-45). Però estava Codoñer i els valencians es contagiaven de la seua energia i intensitat (49-45). En l'altre costat, el Joventut tornava a remuntar amb grans assistències de Joel Joya i anotació de Garrido. Al final del quart (50-51).

El partit està preciós, dos clubs que aposten per la formació, dos entrenadors però sobretot formadors, educadors i fins i tot psicòlegs, perquè és molt important saber competir però sense obsesions i sempre gaudint del joc. Això és el que tractaven transmetre Paco Pardo i Héctor Sánchez. El cinqué periode va ser intens, des de les grades s'intuïa que el final podria ser apretat i tractaven d'animar els seus. Els "taronja" Oscar Roig i Nico Mozo amb els seus companys treballaven de valent per a que la Penya tornara a avançar-se al marcador però Ricard Morales, Eduard Canals i els seus aconseguien anar sumant i el València aconseguia acostar-se de nou just abans del final del cinqué periode gràcies a la punteria des del tir lliure de Nico Mozo i Carlos Silla (58-62).

Arribava el moment de la veritat i ho feia amb un Joel Pérez poderós en la pintura intimidant i rebotant. El València es quedà sense resposta just en el pitjor moment i la Penya continuava dominant sobretot en defensa. En atac L'Etang anava sumant i Joel Pérez i Adrià Cano imposaven la seva alçada amb bona intensitat. L'habilidós valencià Hugo Cobo tractava d'enganxar els seus però la diferència ja era massa gran. Acabà el partit (66-76) per al Joventut i es classificaven els verd-i-negres per a la gran final.
 

Consulta ací totes les estadístiques del partit
 

Pàgina web del XV Torneig Nacional Aleví del Genovés 2017


Autor: basquetgenoves.com
Fotos: Laura Arroyo
Comentaris
Comentaris
Captcha