Victòria balsàmica del Genovés davant el Nou Bàsquet Paterna

Genovés 70-61 Paterna
 
"Vísteme despacio que tengo prisa".
 
Hi ha ocasions i hi ha partits en què com més afany i més intensitat es posa en el joc, el resultat sol allunyar-se del que realment es pretén, que és ficar almenys un punt més que l'equip contrari.

En un nou "dia de la marmota", el Genovés es trobava amb un altre equip que igual que la resta dels de la lliga juga en transició, que com en els enfrontaments fins a la data, dóna feina a quatre o fins i tot a cinc jugadors exteriors , que igual que altres rivals, s'aplica amb molta intensitat en defensa i que a més en aquest cas, està molt ben dirigit des de la banqueta.

Per la seva banda el Genovés recuperava a King Serrano i Carlos "Murphy" Úbeda, sent baixa novament Herència, Pep i Diego. A més debutava a casa David Martínez (pendent d'assignació de sobrenom), qui ja va demostrar a Sueca que la seva incorporació pot ser un punt d'inflexió en la fins ara difícil temporada per als de La Costera.
 

El partit va tenir dues parts ben diferenciades. A la primera el Genovés va jugar com va voler el Paterna i en la segona el Paterna com va voler el Genovés.

El partit va embogir des del salt inicial, tothom corria sense massa criteri, de fet tot i les transicions constants el marcador tot just es movia, deixant al descans als dos equips en poc més de trenta punts, que per al que es va córrer era un botí escàs.


Reunit en conclave l'equip local durant el descans, es va acordar que el millor era rebaixar un poc el ritme, intentant imposar el "estil Genovés", que tan bon resultat va donar l'any passat.
Amb un atac més assentat i posicional, en el qual Serrano podia dominar el joc interior i David i Úbeda aportaven des de fora, els locals van començar a consolidar un avantatge que rondava els 10 punts.

Els intents d'incrementar el ritme dels visitants xocaven contra la defensa alternativa dels locals, la baixa temperatura del pavelló i una millor lectura de l'atac per part local, que amb bons bloquejos i amb una millora de l'encert en el tir exterior mantenia aquesta distància de seguretat d'entre 7 i 10 punts fins a entrar en els tres últims minuts.
 

En aquest moment va tornar a fregar-se el desastre. A falta de 1:19, els locals guanyaven per 10 punts, moment en què un temps mort visitant i dues accions ràpides, van deixar un +5 local i la pilota en mans del Paterna a falta de 39 segons.

Vist i no vist la cosa s'estava posant molt lletja. Però en aquest moment una acció absurda del base visitant va tancar el partit. "The bus Driver" es trastabilla cau sobre el jugador de Paterna que interpreta un intent d'agressió a què respon deixant anar el colze. La subsegüent falta tècnica i el fet que el Genovés no tenia bonus, va suposar un tir lliure i la recuperació de la pilota, el que va permetre instal·lar el tranquil·litzador +8 al qual es va afegir un punt més quan ja estava tot decidit.
 
Pareix que finalment el Genovés està trobant el camí per anar resolent els partits. Esperem poder recuperar molt prompte als lessionats i que es puga implementar una línia i un estil de joc, que va funcionar l'any passat perquè el que ens ha deixat molt clar aquest terç ja jugat de la lliga, és que per guanyar aquest equip necessita el concurs de tots.

Si voleu llegir algunes jugades del partit, podeu anar al twitter del club (hashtag #GenovésPaterna), gràcies a Joaquín Herencia.

També podeu veure videos del partit gràcies a Rafa Martínez al nostre instagram.
Autor: Antonio Castillo
Foto: CBG
Comentaris
Comentaris
Captcha